top of page
pai med sicy spirer.jpg

pai med spinat og vårløk

Deilig lun pai med osterestene i kjøleskapet

 

INGREDIENSER

Mørdeig

125 g kaldt smør

250 g Pure Food hvetemelerstatter

Ca. 0,75 dl kaldt vann

Fyll

4 vårløk

250 g spinat

150 g kokt skinke (kan sløyfes)

3 dl crème fraîche eller fløte

3 egg

250 g revet ost som jarlsberg, mozzarella, norvegia eller cheddar. Bruk de restene du har tilgjengelig.

Salt og kvernet pepper

TIPS

Deigen er best å jobbe med når den er blitt romtemperert. Den kan smuldrer veldig når den er kald fra kjøleskapet.

SLIK GJØR DU

1.

Del smøret i biter og smuldre det raskt sammen med melet i en bolle. Tilsett vann (ikke alt med en gang) og arbeid deigen raskt sammen til den akkurat har samlet seg. Pakkes godt inn i plastfilm og la hvile i kjøleskapet en times tid. 

2. 

Når deigen er varm nok til å ikke smuldre kjevles den ut til en form på ca. 24-26 diameter. Press deigen godt inn til sidene og la den henge litt over kanten. Skjær så vekk det overflødige. 

3.

Prikk bunnen med gaffel. Dekk bunnen med bakepapir og fyll på med tørkede erter eller bønner.  Forstek deretter bunnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Løft ut ertene/bønnene og la den steke videre i 5 min.

4.

Grovhakk vårløken.  Stek vårløken og spinaten lett i en stekepanne. 

 

5.

Hell det over i paibunnen sammen med revet ost og skinke.

6.

Visp sammen crème fraîche og egg,  smak til med salt og pepper. Hell blandingen over fyllet i paibunnen.

5.

Stek paien ved 180 grader i cirka 45 minutter.

6.

La hvile på rist til den setter seg før servering.

 

bottom of page